کارگاه آزاد عکاسی

درباره این دوره

کارگاه آزاد عکاسی

مدرس: مهران مهاجر

در این کارگاه دانشجویان با آشنایی نسبی با زبان عکس (ویژگی‌های بیانی عکاسی) و جریان‌های هنری در عکاسی معاصر (عکاسی خیابانی و عکاسی سردستی، عکاسی برساخته، عکاسی صحنه‌آرایی شده، دستکاری در عکس و هنرِ عکس بنیاد)، پروژه‌هایی را در جهت تجربهٔ عملی در زمینه‌های یادشده انجام می‌دهند. همزمان با کار عکاسی دانشجویان با کاربرد عملی وخلاقانه‌ی ویژگی‌های بیانی عکس در کار عکاسان برجسته نیز آشنا می‌شوند. نحوهٔ تکوین مجموعه عکس و چگونگی پیش بردن یک پروژهٔ عکاسی بررسی می شود، و سه پروژهٔ تمرینی مشترک و احتمالاً یک پروژهٔ انفرادی (به انتخاب خود دانشجو) حاصل این کارگاه خواهد بود. دانشجویان شرکت‌کننده باید مهارت‌های اولیه عکاسی را عملاً تجربه کرده باشند و آشنایی نسبی با تاریخ عکاسی معاصر داشته باشند. *کتاب‌ها و مقالاتی در این زمینه: «چشم عکاس»؛ جان سارکوفسکی، در نظریه‌های عکاسی، لیز ولز، ترجمه‌ی مجید اخگر، انتشارات سمت «اثر هنری در دوران بازتولیدپذیری ماشینی»؛ والتر بنیامین، در نشانه‌ای برای رهایی، ترجمه‌ی بابک احمدی، نشر مرکز «زبان‌شناسی و شعرشناسی»؛ رومن یاکوبسون، در زبانشناسی و نقد ادبی، ترجمه‌ی مریم خوزان و حسین پاینده، نشر نی «هنر و عکاسی»؛ دیوید کمپنی، ترجمه‌ی مهران مهاجر، در حرفه هنرمند ۷۳. «عکاسی و بت‌واره»؛ کریستیان متز، در نظریه‌های عکاسی، لیز ولز، ترجمه‌ی مجید اخگر، انتشارات سمت ماهیت عکس‌ها؛ استیون شور، ترجمه‌ی محسن بایرام‌نژاد نگاهی به مفاهیم بنیادی عکاسی؛ دیوید بیت، ترجمه‌ی شیرین حکمی، نشر پرگار مفاهیم عکاسی؛ دیوید بیت، ترجمه‌ی محمدرضا رئیسی و مارال زیاری، انتشارات حرفه نویسنده(این کتاب و کتاب بالا دو ترجمه از یک کتاب هستند) عکاسی نمایی از مدرنیسم؛ ون درن کوک، ترجمه‌ی غلامحسین فتح‌الله نوری، انتشارات حرفه هنرمند عکاسی؛ استیو ادواردز، ترجمه‌ی مهران مهاجر، نشر ماهی​

آنچه خواهید آموخت

در این کارگاه دانشجویان با آشنایی نسبی با زبان عکس (ویژگی‌های بیانی عکاسی) و جریان‌های هنری در عکاسی معاصر (عکاسی خیابانی و عکاسی سردستی، عکاسی برساخته، عکاسی صحنه‌آرایی شده، دستکاری در عکس و هنرِ عکس بنیاد)، پروژه‌هایی را در جهت تجربهٔ عملی در زمینه‌های یادشده انجام می‌دهند. همزمان با کار عکاسی دانشجویان با کاربرد عملی وخلاقانه‌ی ویژگی‌های بیانی عکس در کار عکاسان برجسته نیز آشنا می‌شوند. نحوهٔ تکوین مجموعه عکس و چگونگی پیش بردن یک پروژهٔ عکاسی بررسی می شود، و سه پروژهٔ تمرینی مشترک و احتمالاً یک پروژهٔ انفرادی (به انتخاب خود دانشجو) حاصل این کارگاه خواهد بود.

مخاطبان هدف

  • دانشجویان شرکت‌کننده باید مهارت‌های اولیه عکاسی را عملاً تجربه کرده باشند و آشنایی نسبی با تاریخ عکاسی معاصر داشته باشند.

مدرس دوره

مهران مهاجر

دانش‌آموخته‌ی عکاسی و زبان‌شناسی

0/5
5 Courses
0 Reviews
27 Students
مهران مهاجر ( -1343) عکاسی را از آغاز دهه‌ی 1360 آغاز کرد. او دانش‌آموخته‌ی عکاسی در دوره‌‌ی کارشناسی و زبان‌شناسی همگانی در دوره‌ی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران است. طی این‌ سال‌ها چشم و ذهن او بیشتر معطوف به سازوکار زبان دوربین و کنکاش با مرزهای آن بوده است. مهاجر کارهایش را به شکل انفرادی در ایران و به شکل گروهی ‌در ایران و بیرون از ایران در سه دهه‌ی اخیر به نمایش گذاشته است. مهران مهاجر معلم عکاسی و مترجم و نویسنده نیز هست. او عضو هیأت علمی دانشگاه تهران است و نزدیک به سه دهه‌ سابقه‌ی تدریس در دانشگاه‌های تهران را دارد. وی چند کتاب در حوزه‌ی نقد ادبی و عکاسی نوشته و ترجمه کرده است. نوشته‌های او درباره‌ی عکاسی عمدتاً در مجله‌ی حرفه: هنرمند چاپ شده‌اند. تهران بی‌گاه (1393)، بین و لابین (1395)، هوای زمین (1397)، داربست (۱۳۹۹)از کتاب‌های عکس او هستند و کتاب‌های بایگانی و تن (1388)، عکاسی (1390)، عکاسی: درآمدی انتقادی (1390، همراه با محمد نبوی و دیگران)، مفاهیم بنیادی تاریخ هنر (1395، همراه با محمد نبوی) از ترجمه‌های او در زمینه‌ی عکاسی و هنر هستند.
مشاهده بیشتر

آریا شکوهی اقبال

مدیر آموزشگاه آریا

0/5
7 Courses
0 Reviews
0 Students
مشاهده بیشتر
تماس بگیرید
سطح دوره
متوسط

حساب کاربری ندارید ؟ به صورت رایگان ثبت نام کنید