کارگاه ” ماده و ساخت “
درباره این دوره
کارگاه ” ماده و ساخت “
“ماده” و “ساخت” دو خاستگاه بنیادینِ فرآیند خلق، در جهانِ هنرمندان تجسمی است. متنها و آثار هنری جهانِ کلاسیک، نشان از شآن ماده و ساخت و تکنیکهای اجرا و نقش آنها در فرآیند خلق است. در جهان مدرن، با طبقهبندی دانش، ماده وارد جداول شد و “تنوع” کلید واژه آن … عصر جولان فلزات، پلاستیکها، شیشهها، کامپوزیتها، … و هنرمند مسلح به سلاح تولید، تکثیر، تکنولوژی، کثرت و دسترسی… در این میان ماشینیزه شدن هم امتیاز بود هم آفت؛ روح ماده و تجربههای متافیزیکی آن در هیاهوی صنعت و تولید و انباشت… به گوشه ذهنها خزید و “دست ورزی”، کهنه واژهای شد، پیوست به تاریخ….
در جهان پسا مدرن، زمان بازخوانی واژهها و روش ها و رفتارها ، “بینارسانهای”، “بینارشتهای”، “میان رسانهای” و “میان رشتهای”، … کشف روابط و مفصلها، فصل مشترک رسانهها شد. معماران، مجسمهسازان، نقاشان، طراحان، جواهر سازان ،… شناور میان دیسیپلینها شدند. ریشه این ارتباطات گاه به سنت بر می گردد و گاه نیازمند تعاریف جدید است. برای فهم آن لازم است هم به گذشته سفر کنیم و هم غوطهور در تخیل و آینده شویم و هم شرایط اکنون را بفهمیم … “ماده در گذشته”، “ماده در حال”، “ماده در آینده” ؛ ” ساخت در گذشته”، ” ساخت در حال”، “ساخت در آینده”.
این دوره در دو بخش تئوری و کارگاهی برگزار میشود. در بخش تئوری با بحث بر روی حالات و خواص، جایگاه آن در فرآیند ایدهپردازی و خلق بررسی میشود. در بخش کارگاهی با تبیین دو روش “دست ساخت” و “صنعتی”؛ با تاکید بر سه حوزه “کاهشی”، “افزایشی” و” ساختاری (بر مبنای برش و اتصال)” تجربه عملی با محوریت خلق پروژه های میان رشتهای، با محوریت ماده است. در طول دوره نیز میزبان استادانی از حوزه های مختلف رسانه ها خواهیم بود. که به تناوب در قالب بازدید از استودیو و دعوت به کارگاه در قالب سخنرانی و تجربه کارگاهی شکل میگیرد.
آنچه خواهید آموخت
مفاد آموزشی
- کارگاه " ماده و ساخت "
مدرس دوره
روح الله شمسی زاده ملکی
مجسمه ساز، پژوهشگر، مدرس دانشگاه